Auckland, Noordereiland

Auckland: GoodFor, de leukste winkel van Nieuw-Zeeland

Ongetwijfeld heb je er wat over mee gekregen als je me op Instagram volgt, maar zo niet: de afgelopen vijf maanden was ik werkzaam voor GoodFor Wholefoods Refillery, de -zoals ik al in de titel van dit artikel beschrijf- leukste winkel van heel Nieuw-Zeeland!

GoodFor is een aantal jaar geleden opgericht door James, Paul en Georgie:

GoodFor exists for the sole purpose to help aid in the clean up of our beautiful planet that we call Earth. We decided that we needed to make sustainable shopping a lot easier for the everyday consumer.

We went ahead and created a #plasticfree shopping experience that allows you and your family to fill your pantry without all the wasteful packaging that comes with it. We have also created reusable products that aid in this proces (bron).

Als ik GoodFor beschrijf aan mensen vertel ik altijd dat ik in een plasticvrij supermarktje werk (of nou ja werkte, op 30 november had ik helaas mijn laatste dienst). Maar omdat dat bij veel mensen geen belletje doet rinkelen (tot zover ik weet hebben we ook geen soortgelijke winkels in Nederland dus opzich wel logisch) en foto’s meer zeggen dan woorden, heb ik een keer na een dienst de winkel op de foto gezet.

Dit is wat je ziet als je de winkel binnenkomt: bakken vol met etenswaren, variërend van noten tot gedroogd fruit, van bonen tot chocolade, enzovoorts enzovoorts.

Het is dus de bedoeling dat mensen hun eigen potten, flessen en etc. meebrengen zodat ze deze kunnen opvullen. Eerst moeten ze de pot of fles wegen, dan wordt later aan de kassa dat gewicht van het totaalgewicht afgehaald en voilà: je hebt de correcte prijs voor het product. Easy peasy!

Vaak komt het voor dat klanten te weinig, of helemaal geen potten of flessen meenemen. In dat geval kunnen ze een zakje pakken of een potje kopen en deze opvullen.

GoodFor verkoopt voornamelijk droge producten, maar toch zijn er ook vloeibare producten te vinden in de winkel zoals oliën, verzorgings- en huishoudproducten:

We verkopen ook allerlei lekker ruikende soap bars, eco-producten en merchandise:

Er is ook een Kombucha Refillery. Een van mijn favoriete producten want ik <3 kombucha. Kombucha is een drankje dat gemaakt is van gefermenteerde theebladeren. Klinkt misschien niet gelijk heel aantrekkelijk (zo moest ik ook even aan het drankje wennen) maar is echt heel lekker. Vooral de ananas-gembersmaak was mijn favoriet.

Last but not least: er staat ook een koffiebonen maler in de winkel! Ik vind koffie nog steeds niet te drinken, maar de geur die in de winkel hangt na het koffiebonen malen is echt heerlijk.

Ik ben ontzettend blij, trots en dankbaar dat ik voor dit bedrijf heb mogen werken. Ik vind het een ontzettend mooi bedrijf en hoop dat over een aantal jaar de winkels door heel Nieuw-Zeeland te vinden zijn (waar ze overigens al goed mee op weg zijn, want onlangs is er een winkel in Christchurch geopend en ergens in december gaat er ook een winkel open in Wellington).

Ook ben ik dankbaar voor al mijn collega’s die ik hier had. Heb echt ontzettend veel gelachen en veel van hen geleerd. Veronique (mijn zondag-collega) heeft deze actie foto nog van mij gemaakt:

Wil je meer weten over GoodFor, dan vind je hier meer info: GoodFor.co.nz

2 reacties

  1. Maritte, I love you!! Beautiful photos and superb post – I approve (even if it took you ages)! Miss you heaps already. Safe travels and all the love 🧡🧡🧡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *