Hamilton, Noordereiland

Hamilton: “zullen we maar naar de Hamilton Gardens gaan dan?”

Na Hobbiton zijn Rick en ik naar Hamilton doorgereden. Eigenlijk wilden we naar Rotorua gaan, maar ik had mijn bikini niet mee. En in mijn reisgids had ik gelezen dat Hamilton een leuke plek zou moeten zijn. Dus daar gingen we, op weg naar Hamilton.

Maar wat viel deze stad tegen. Sterker nog, het was er compleet uitgestorven. We besloten maar een stukje te lopen en zagen op een gegeven moment dat er een wandelroute langs de rivier was. We dachten: Leuk! Bleek die afgesloten zijn.

We besloten Google maar even te raadplegen en ontdekte dat er een museum dichtbij was over de cultuur en geschiedenis van Nieuw-Zeeland. Weer dachten we: Leuk! Maar zo lang hebben we er niet rondgelopen. Eigenlijk viel het gewoon een beetje tegen (al valt bijna elk museum tegen in Nieuw-Zeeland als je al naar het Te Papa museum in Wellington bent geweest).

Ik herinnerde me weer dat toen we Hamilton inreden dat ik de Hamilton Gardens aangegeven zag staan. Rick zag dat ook en maakte meteen duidelijk dat we daar niet naar toe zouden gaan (die heeft echt schurft gekregen aan Botanische Tuinen sinds hij weet dat ik er een obsessie mee heb).

Maar ja, die wandelroute viel tegen, het museum viel tegen en veel bleef er niet over op dat moment omdat het al wat later in de middag was.

Nu was ik er al op voorbereid dat het niet zo veel zou voorstellen op dit moment -want: winter- maar we hadden deze tuin prima kunnen overslaan. De tuin was oké, maar niet heel bijzonder. Eigenlijk hadden we achteraf gezien beter Hamilton helemaal kunnen overslaan, maar ja, we hebben in ieder geval geprobeerd er wat van te maken.

Anyway, gewapend met een fotocamera zette ik toch nog wat van deze tuinen op de foto:

Heb je plannen om naar Nieuw-Zeeland te gaan maar niet al te veel tijd? Dan kun je, mijn inziens, Hamilton prima overslaan.

Ons volgende tripje was gelukkig wel weer leuk, maar daar lees je in de volgende blogpost weer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *