Auckland, Noordereiland

Auckland: de Parnell Rose Gardens

In de categorie lekker gepland pik: afgelopen week bracht ik een bezoek aan de het Dove-Meyer Robinson Park, dat in de volksmond ook wel de Parnell Rose Gardens wordt genoemd (Parnell is een wijk hier in Auckland).

Het park is vernoemd naar een burgemeester die zo’n 18 jaar lang de scepter over Auckland heeft gezwaaid. Maar het park staat dus vooral om zijn rozentuin. Ik als Botanische Tuinen lover wilde hier dus zeker naar toe.

Na een rit met een onbeschofte Uber chauffeur was ik er dan eindelijk en ik kon niet wachten om de tuin te bekijken, ware het niet dat de beste bezoektijd november is. Dan is het hier dus zomer.

We zitten inmiddels al in juni en het is hier herfst, wat dus betekent… Juist. Een uitgebloeide rozentuin. Niks geen zee van rozen. Memo aan mezelf: we gaan hier in Nieuw-Zeeland richting winter, niet de zomer!

Ik probeerde er dus maar wat van te maken en heb evengoed plezier gehad. In de herfst is natuurlijk op een doordeweekse dag geen hond te bekennen, dus rustig kon ik het park doorlopen en werd ik aangenaam verrast door alle mooie herfstkleuren:

Het bijzondere aan de parken in Nieuw-Zeeland is, is dat ze totaal anders dan parken bij ons in Europa zijn. Zo zie je geïmporteerde bomen en planten tussen de inheemse bomen en planten staan wat een bijzonder effect geeft:

En o ja, het is ook normaal hier dat als je in een park bent je moet bukken om onder een boomstam door te lopen.

Het was een mooie wandeling door het park en de herfstgeur hing al lekker in de lucht. Ook ontdekte ik nog een strandje, wat ongetwijfeld een leuk plekje is in de zomer:

Wederom sluit ik af met een vogel, want ook deze kwam even poseren voor mijn lens:

278 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *