Noordereiland, Piha

Piha: een waterval zoals je ze alleen in Disney films ziet

Ik leef nog! Ik ga eerlijk zijn, in april heb ik gewoon niks noemenswaardigs gedaan. Geen mooie plekken bezocht, mijn nieuwe baan eiste veel aandacht, en oh ja, mijn toetsenbord ging ook nog eens stuk. En typen op een iPad is ruk, maar goed, wil ik ooit een beroemde reis influencer worden, dan moet er zo nu en dan toch wel een artikel online komen.

Afgelopen weekend ging ik samen met Irene (een meisje dat ik via Facebook heb leren kennen) op pad naar Piha. Piha ligt ten westen van Auckland en lijkt op de kaart niet zo ver weg (ware het niet dat je in Nieuw-Zeeland altijd rekening moet houden met minstens een miljoen bergen op je route).

Piha staat bekend om zijn prachtige stranden en de Kitekite Falls. We parkeerden de auto en begonnen aan onze track naar de waterval. Kijk hieronder trouwens even, hoe mooi is alleen de natuur al rondom deze parkeerplaats?

Voordat we naar binnen mochten moesten we eerst onze schoenen ontsmetten.

De track begon makkelijk. Het eerste gedeelte van de track bestond zelfs uit lopen op een houten vlonder waardoor de kans dat ik op m’n gezicht zou gaan gelijk aanzienlijk minder werd.

En toen was daar het moment, een waterval zoals je ze alleen in Disney-films ziet:

Helaas kwam ik er thuis achter dat ik waarschijnlijk scheel door mijn lens heb zitten kijken, want deze onscherpe foto doet geen recht aan het moment. Maar dan heb je voor jezelf wel gelijk een goede reden gevonden om dit jaar nog een ticket naar Nieuw-Zeeland te boeken.

En ik ging natuurlijk, zoals het een echte toerist betaamt, ook nog even op de foto met de waterval:

Langzaam maar zeker stegen we steeds wat verder naar boven en zweetparels begonnen mijn voorhoofd te sieren. Eigenlijk wilde ik even op een bankje zitten maar daar zaten al drie oude mannen op uit te puffen, dus toen zijn we (of nou ja, ik) hijgend doorgelopen.

Maaaarrr…. Het was het waard! Op het laatste stukje moesten we nog even over wat glibberige stenen maar dan had je ook wat:

Irene en ik hebben hier een behoorlijke tijd gestaan. Het was zo ontzettend mooi! Totdat we ontdekten dat we nog verder omhoog konden gaan. Halverwege heb ik even pauze moeten nemen, maar uiteindelijk stonden we toch boven op de waterval en werden we getrakteerd op dit adembenemende uitzicht:

Terwijl we daar op de rotsen zaten raakten we in gesprek met een vader en zoon, die zeiden dat als we dit mooi vinden ook zeker naar de Kerekere Falls moesten. Die waren maar tien minuten rijden hier vandaan. En dus daalden we weer af naar beneden.

Maar niet voordat we Piha Beach hadden gezien!

Piha Beach is een geliefd strand onder de lokale bevolking en mensen van buitenaf. Ook zagen we genoeg surfers die dag. Het bijzondere aan de stranden in Nieuw-Zeeland is het gevoel dat je hier krijgt; je kunt eindeloos in de verte staren zonder ook maar land of een windmolenpark te zien liggen. Alsof dit echt het einde van de wereld is.

Op het strand ontmoetten we we nog een man waarmee Irene ook nog had afgesproken maar die hebben we snel gedumpt want het was een beetje vreemde gast. Wel is hij nog met ons deze berg op het strand opgeklommen:

Ik begin in herhaling te vallen, maar ook van deze berg hadden we weer een prachtig uitzicht over het strand en kwamen we erachter dat het strand nog kilometers ver doorliep:

Eenmaal weer beneden hebben we die vreemde vent weten af te schudden en zijn we naar de Kere Kere Falls gereden. Maar die foto’s laat ik je in een volgend blogartikel zien! (Ik moet mijn nieuwe influencers bestaan natuurlijk wel zoveel mogelijk uitbuiten, haha!)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *