Karekare, Noordereiland

Karekare: de sfeer van Ameland in Nieuw-Zeeland

Zoals beloofd is hier deel II van de dagtrip die ik samen met Irene maakte naar Piha. In mijn vorige blogartikel kon je al lezen dat een Engelsman ons had getipt om naar de Karekare Falls te gaan, nu we zo dichtbij waren. Dus zo gezegd, zo gedaan.

Het was inderdaad maar een klein stukje rijden en toen we richting de waterval liepen keken we alvast even achterom om een glimp op te vangen van Karekare Beach:

Om bij de Karekare Falls te komen hoefde je in vergelijking met de Kitekite Falls maar een klein stukje te lopen.

Oké, deze waterval is misschien wat minder imposant om te zien als je net de Kitekite Falls hebt gezien, maar dat maakt deze waterval zeker niet minder mooi:

Omdat het hier nu herfst is en de dagen daardoor korter worden bleven we niet al te lang hangen en vervolgden we onze weg naar Karekare Beach.

Ik denk dat dit een van de mooiste stranden is die ik ooit heb gezien. En de zandweg die ons er naar toe leidde deed me een beetje denken aan De sfeer en het duinlandschap op Ameland:

Het schelpje dat je ziet op onderstaande foto is afkomstig van een slakje uit de zee (eww!) Maar als die zijn huisje afschudt blijft er wel een mooi schelpje over:

Zoals ik al zei is Karekare Beach weergaloos mooi. Het is een strand dat eindeloos doorgaat. Ik kan me voorstellen dat in de zomer dit een erg geliefd strand is.

Terwijl we terugliepen naar de auto spotten we nog onderstaande vogels:

Tsja, laten we maar zeggen dat een professionele natuurfotograaf dit waarschijnlijk beter had vast gelegd, haha! Ik heb in ieder geval een super leuke dagtrip met Irene gehad. In mijn volgende blogartikel neem ik je weer mee op een track die ik van het weekend liep.

Wat vind jij van de Karekare Falls en Karekare Beach?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *