Auckland, Noordereiland

Auckland: Via de ‘Green Route’ naar pittoresk Devonport

Een stratenblok achter mijn huis begint de ‘Green Route’, een wandel/fietsroute die naar de haven van Devonport leidt. Devonport stond al een tijdje op mijn lijstje, dus dit heb ik nu mooi kunnen afvinken.

‘The Devonport to Takapuna Great Ride includes paths, boardwalks and bridges weaving through parks, mangroves, and heritage streets. Along the way find a nautical-themed playground at Northboro Reserve, look for eels among the mangroves, and delve into North Shore’s history at its oldest cemetery founded in 1891.’ Bron

Oké, officieel begint de route dus niet achter mijn huis, maar daar kon ik wel mooi inhaken op de route. Het maakt ook niet zoveel uit, aangezien ik in Takapuna woon en het centrum dus inmiddels wel ken.

Zoals je kan zien is de herfst nu echt wel begonnen in Auckland. Overdag is het nog wel steeds (in ieder geval hier in Auckland) T-shirt weer, dus dat is wel relaxt.

Zoals je ziet is de Skytower nooit ver weg in Auckland. Hieronder zie je typische Nieuw-Zeelandse huizen:

Van origine is Nieuw-Zeeland een vogeleiland. Dus onderstaande vogel die we in Nederland hooguit in de dierentuin zouden zien, zie je hier gewoon rondvliegen:

Na een lange wandeling (waarin ik geloof ik ook nog een stukje verdwaald ben) kwam ik aan in Devonport. Fun fact: blijkbaar komt Lorde uit Devonport.

En natuurlijk liep ik ook even een rondje langs de werf en het strand van Devonport:

En ik sluit af met deze meeuw, die zomaar uit het niets voor mijn lens kwam poseren:

11 reacties

  1. Mooie foto’s! In Devon Port lijkt het wel een stukje frisser of is dat maar schijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *